Naminiai javainiai

19 Lap 2012

Keliaudami visada turėdavome pirktinių javainių batonėlių, kuriuos pasigardžiuodami suvalgydavome sustoję pailsėti, ar kaip desertą po pietų. O kodėl nepasigaminti panašaus užkandžio patiems? Neatrodė jog tai būtų sudėtingas gaminys, juo labiau, kad internete buvo galima surasti gausybę naminių javainių gamybos recepto variantų. Pirmas blynas tikrai nebuvo prisvilęs, o pagaminti javainiai patiko be išimties visiems, kuriuos pavaišinome! […]

Skaityti visą straipsnį Naminiai javainiai

Pamenu, kad prieš metus gaminau rabarbarų džemą, šiemet rabarbarai buvo sunaudoti pyragui.  Pyrago gamybos procese buvau tik rabarbarų paruošėjas, o vėliau stebėtojas, fotografuotojas ir ragautojas. O po visko teigiamai įvertinęs pyragą nusprendžiau, kad verta receptu pasidalinti ir su kitais. Galbūt ir jūs susigundysite išsikepti gaivai rūgštelėjusį pyragą.

Skaityti visą straipsnį Pyragas su rabarbarais

Riešutų duona

15 Rgs 2012

Pavasaris dar tik prasideda, kol pasirodys pirmosios žolės dar praeis geras mėnuo, tad dar turime laiko pagaminti sotesnį patiekalą iš rudens gėrybių – riešutų. Šį kartą užsienio internete aptikau įdomų duonos receptą, šiam kepiniui naudojami vien riešutai ir nenaudojami miltai, tad jis tiks net ir krakmolo vengiantiems smaližiams. Jei pabodo tiesiog valgyti riešutus ir norite […]

Skaityti visą straipsnį Riešutų duona

Klevų sirupą anksčiau buvau matęs ir girdėjęs tik amerikiečių filmuose, kuriuose valgomi blynai gardinami saldžiu padažu, vadinamu „Maple syrup”. Lietuviškas šio rusvo, klampaus sirupo atitikmuo – sulainis. Tam, kad visa tai neliktų tik teorija pabandėme sulainio pasigaminti patys. Tai nesudėtingas, tačiau ilgai trunkantis ir sezoninio produkto – klevų sulos reikalaujantis receptas. Rezultatas tikrai nenuvylė, tad […]

Skaityti visą straipsnį Klevų sirupas. Kaip paruošti ir su kuo jį naudoti

Jei lankotės savo sode ar svečiuojatės pas draugus ar giminaičius sodyboje nepatingėkite nusipjauti kelias šakeles nuo sodo medžių ir krūmų, iš jų paruošite puikios arbatos. Orams jau šiek tiek sušilus ima brinkti pumpurai  – tai puikus vitaminų šaltinis per žiemą jų pasiilgusiam organizmui. Jei vitaminai jūsų nedomina, tai tikrai patrauks šios arbatos aromatas ir geras […]

Skaityti visą straipsnį Pavasariška šakelių arbata

Socialiniai tinklai kartais leidžia aptikti labai įdomių ir naudingų nuorodų. Šį kartą pastebėjau skaniai atrodančių iš kiaulpienių žiedų ir kitų produktų gaminamų saldainių nuotraukas ir išsiaiškinęs receptą pabandžiau jų pasigaminti. Viskas labai paprasta, išskyrus tai, kad ne kiekvienas namuose turėsime rankinę mėsos malimo mašinėlę, kuri reikalinga gamybiniam procesui.

Skaityti visą straipsnį Skanėstas su kiaulpienių žiedais

Šį savaitgalį mano dėmesį patraukė sodyboje suvešėję rabarbarai. Jau buvau anksčiau rašęs apie rabarbaro vaistines ir maistines savybes, tačiau ką nors gaminti iš rabarbarų dar nebuvo tekę. Neseniai kavinėje teko ragauti labai skanaus pyrago su rabarbarų įdaru, tad pamaniau – kodėl gi nepasigaminus nesudėtingo skanėsto pačiam. Tiesą sakant, niekada pats neviriau jokios uogienės ar džemo, […]

Skaityti visą straipsnį Rabarbarų džemas

Tarkuoti krienai

8 Bal 2011

Pavasaris ir ruduo – geriausias laikas kasti krienus, nes tuomet šaknys sukaupę daugiausia maisto medžiagų. Pavasarį jos laukia, kai sušilus orui galės išleisti didžiulius lapus, o atėjus rudeniui kaupia atsargas žiemai. Jei pavasarį žemės jau nebekausto įšalas, pamatysime pasirodančius krienų lapelius, kurie bus alyvinės spalvos, labiau ūgtelėję bus įgavę žalią spalvą. Jei pavasaris vėlyvas, nauji […]

Skaityti visą straipsnį Tarkuoti krienai