Pavasariška šakelių arbata
Jei lankotės savo sode ar svečiuojatės pas draugus ar giminaičius sodyboje nepatingėkite nusipjauti kelias šakeles nuo sodo medžių ir krūmų, iš jų paruošite puikios arbatos.
Orams jau šiek tiek sušilus ima brinkti pumpurai – tai puikus vitaminų šaltinis per žiemą jų pasiilgusiam organizmui. Jei vitaminai jūsų nedomina, tai tikrai patrauks šios arbatos aromatas ir geras skonis.
Šiai arbatėlei pagaminti užtruksite tik kelias minutes.
Ingredientai
- Juodojo serbento šakelė
- Vyšnios šakelė
- Beržo šakelė
Gaminimo procesas
Peiliu smulkiai suskutame šakeles, taip susmulkinus arbatinyje iš jų geriau ištraukiamas aromatas ir skonis. Šias šakelių drožles supilame į arbatinuką ir užpilame verdančiu vandeniu. Palaikome apie 15 min. ir mėgaujamės.
Arbata pasižymi lengvu skysčius iš organizmo varančiu poveikiu.
Galerija
Užrašai
2013.05.03 Aptikau Aušros tinklaraščio įrašą apie tai kaip pasidaryti paprastą arbatą iš blindės žiedų („kačiukų”). Verta pabandyti.
O kažin koks skonis būtų jei idėtume viską tą patį tik su žaliąja arbata?
Manau, kad skonis būtų geras.
Tai tikrai puiki arbata.Šios arbatos skonį pagerina bičių medus.