Skanėstas su kiaulpienių žiedais
Socialiniai tinklai kartais leidžia aptikti labai įdomių ir naudingų nuorodų. Šį kartą pastebėjau skaniai atrodančių iš kiaulpienių žiedų ir kitų produktų gaminamų saldainių nuotraukas ir išsiaiškinęs receptą pabandžiau jų pasigaminti. Viskas labai paprasta, išskyrus tai, kad ne kiekvienas namuose turėsime rankinę mėsos malimo mašinėlę, kuri reikalinga gamybiniam procesui.
Kadangi tokį, seniau dažnai naudojamą, įrenginį namuose aptikau, neteko sukti galvos kaip kitaip susmulkinti žiedus bei razinas. Bet manau, kad neturintieji sugebės rasti alternatyvių būdų.
Ingredientai
- Razinos (100 g.)
- Kiaulpienių žiedai (20 vnt.)
- Lazdyno riešutų branduoliai (15 vnt.)
- Sezamo sėklos (~30 g.)
Gamybinis procesas
- Pamirkome vandenyje razinas, tuomet jas gerai nusausiname.
- Prisirinkę šviežių kiaulpienių žiedų nupjaustome jiems apačias, taip kad liktų tik geltoni žiedlapiai.
- Kartu permalame kiaulpienių žiedus ir razinas. Gautą masę išmaišome, kad ji gautųsi vientisa.
- Imame lazdyno riešutą, jį aplipdome suminkyta mase ir galiausiai apvoliojame sezamo sėklose.
- Jei reikia kažkiek padžioviname ir skanaujame.
Pastabos
Razinų labai ilgai nemirkykite, o pamirkę gerai nusausinkite. Kitaip masė gausis minkšta, ir bus sudėtinga gaminti rutuliukus. Man gavosi minkštoka, tai teko šiek tiek padžiovinti.
Receptas S.K.
Galerija
Sumaišyti viską galima taip vadinamu blenderiu (smulkintuvu). Kokį prieskonį suteikia pienės? Stipriai jaučiasi?
Pienių beveik nesijaučia, nes nemažai aitroko skonio priduoda sezamo sėklos. O patys žiedlapiai yra neutralaus, dažniau saldoko skonio dėl nektaro, tad nežinantys, kad šiame gaminyje yra pienių sunkiai atskirtų.
Ne visai į temą : ar pienių lapus salotoms galima naudoti pienėms nužydėjus/ baigiant žydėti ?
bet kokie lapai vertingesni iki kol augalas pražysta. Jei labai norisi pienių lapų vėliau, manyčiau, reikėtų ieškoti, kur jos nuolat nupjaustomos ir lapai atželia iš naujo.
Pienių žiedus galima padažyti tešloje ir iškepti aliejuje. Receptas http://www.7ravioli.com/tempura-is-taraxacum