Prieskonis

Vertikalus daržas

9 Lap 2012

Populiarėjant naminio maisto gamybos ir vartojimo kultūrai, propaguojančiai sveikų, šviežių bei gardžių patiekalų ruošimą savo virtuvėje, neišvengiamai prireikia specialių ingredientų: prieskonių, žolelių, pagardų. Žinoma, prekybininkai bei gamintojai skuba tenkinti vartotojų poreikius ir kuria naujus produktus: prekybos centrų lentynose gausėja prieskonių pasiūla, didesnėse parduotuvėse galima įsigyti šviežių žolelių ar net vazonėlių su kvapniaisiais augalais, steigiamos specializuotos prieskonių krautuvėlės. […]

Skaityti visą straipsnį Vertikalus daržas

Įkvėpti internete rasto video įrašo, kuriame nufilmuotas sėjamosios pipirnės dygimas ir daigelių augimas per pirmas 144 valandas nuo pasėjimo, bei gerbėjų susidomėjimo šiuo video įrašu Žolininko Facebook puslapyje nusprendėme plačiau parašyti apie prieskoninių ir vaistinių augalų bei daržovių auginimo namų sąlygomis patirtį. Galbūt šis įrašas padės atsakyti į klausimus renkantis kokius prieskonius verta bandyti auginti […]

Skaityti visą straipsnį Vaistažolės ir prieskoniniai augalai ant palangės

Tarkuoti krienai

8 Bal 2011

Pavasaris ir ruduo – geriausias laikas kasti krienus, nes tuomet šaknys sukaupę daugiausia maisto medžiagų. Pavasarį jos laukia, kai sušilus orui galės išleisti didžiulius lapus, o atėjus rudeniui kaupia atsargas žiemai. Jei pavasarį žemės jau nebekausto įšalas, pamatysime pasirodančius krienų lapelius, kurie bus alyvinės spalvos, labiau ūgtelėję bus įgavę žalią spalvą. Jei pavasaris vėlyvas, nauji […]

Skaityti visą straipsnį Tarkuoti krienai