Riešutų duona

Pavasaris dar tik prasideda, kol pasirodys pirmosios žolės dar praeis geras mėnuo, tad dar turime laiko pagaminti sotesnį patiekalą iš rudens gėrybių – riešutų.

Šį kartą užsienio internete aptikau įdomų duonos receptą, šiam kepiniui naudojami vien riešutai ir nenaudojami miltai, tad jis tiks net ir krakmolo vengiantiems smaližiams. Jei pabodo tiesiog valgyti riešutus ir norite iš jų pagaminti ką nors įdomaus šis receptas kaip tik jums.

Ingredientai

  • 2 puodeliai gliaudytų lazdyno riešutų
  • 1,5 puodelio pekano riešutų
  • 2 puodeliai migdolų miltų. Kaip juos paruošti informacijos radau pas Kristiną. Tokių galima pirkti ir iš parduotuvės, tačiau aš neradau.
  • 0,5 puodelio džiovintų uogų ar vaisių
  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4 puodelio aliejaus
  • smulkintos 1/2 citrinos žievelės
  • 2 šaukštai vandens

Gaminimo procesas

Sausoje keptuvėje paskrudiname pekano ir lazdyno riešutus, tada  juos susmulkiname naudodami „blenderį” (labai trumpai, kad neliktų miltai). Šiuos smulkintus riešutus sumaišome su migdolų miltais ir dedame likusius ingredientus: džiovintus vaisius, kiaušinius, kepimo miltelius, druską, aliejų bei vandenį. Suminkome vienodą masę ir formuojame duonos kepaliuką. Šauname ją į iki 200 o C įkaitintą orkaitę ir kepame ~35min. Baigus kepti leidžiame duonai šiek tiek subręsti bent valandą.

Galiausiai pjaustome duoną. Ją valgome vieną arba su patinkančiais priedais.

Asmeniniai pastebėjimai

  • Pagal receptą pagaminta duona LABAI soti, jei suvalgysite riekelę matyt kurį laiką nieko daugiau nebenorėsite :)
  • Jei norite tokią duoną pateikti kaip skanėstą, kurį valgysite vieną, galima padidinti džiovintų vaisių kiekį iki 1-1,5 puodelių

Galerija

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai