Troškinys ant laužo su šonkauliukais

Šio recepto esmė yra geras laikas gaminant maistą ant laužo. Nėra tiek svarbu kokiam puode virsite troškinį, ar kokias malkas deginsite, net nėra labai svarbu, kad kažkurio ingrediento neturėsite ar įdėsite ne tokį kiekį, kurį čia nurodžiau. Svarbiausiai smagiai praleisti vakarą geroje kompanijoje prie laužo: pradžioje pjaustant daržoves, o galiausiai degustuojant ir aptariant galutinį rezultatą.

Receptas Vytauto J.

Print Recipe
Gaminame troškinį su šonkauliukais ant laužo
Cook Time ~30 min.
Passive Time ~2 valandos
Servings
Cook Time ~30 min.
Passive Time ~2 valandos
Servings
Instructions
  1. Pirmiausia nulupame/nuskutame/nuplauname visas daržoves. Visas daržoves, išskyrus česnaką, smulkiname norimo dydžio gabaliukais ir metame į puodą. Ant dugno rekomenduoju pilti bulves ir morkas.
  2. Kabiname katilą ant ugnies, ant daržovių sudedame šonkauliukus ir užpilama šiek tiek vandens. Vandens nebūtina pilti daug, tik tiek kad visas troškinys galėtų šusti, pamažu daržovės išskirs sultis ir skysčio padaugės. Jei mėgstate skystesnį troškinį, galite vandens pilti tiek, kad apsemtų visas daržoves ir mėsą. Tokiu atveju troškinys nebus toks sodrus. Galiausiai galite įmesti lauro lapus bei norimus prieskonius ir uždengti katilą.
  3. Dabar jau prasideda laukimo procesas. Tegul troškinys užverda ir troškinasi kad ir 2 valandas. Kuo ilgiau - tuo labiau sukris visos daržovės ir tuo minkštesnė gausis mėsa. Galima kelis kartus troškinį lengvai pamaišyti, labai dažnai ir stipriai to nedarykite, nes taip sutrinsite daržoves į košę. Visiškai nemaišyti irgi nerekomenduoju, nes nesusimaišys daržovių ir mėsos skoniai.
  4. Praėjus valandėlei nuo virimo pradžios, įdėkite šiek tiek druskos. Visada nusiteikite, kad įdėti tinkamą kiekį druskos iš pirmo karto - neįmanoma. Tad įdėkite, lengvai pamaišykite ir šiek tiek pavirę skanaukite ar jau pakanka druskos. Na ir procesą kartokite kol pasieksite norimą sūrumą.
  5. Paskutinis troškinio akcentas - česnakas. Galima, aišku, jį dėti iš karto, bet galima dėti virimo viduryje/pabaigoje. Tada jį susmulkinę pakepkite svieste ir suverskite į visą katilą. Dabar jau belieka sulaukti kada troškinys bus visiškai išviręs.
  6. Kai jau nusprendėte kad baigta, nukelkite katilą nuo laužo ir palikite ~15 min. pailsėti. Tai bus visiems į naudą, nes troškinys nustos kunkuliuoti ir šiek tiek atšals, o taip pat tuo tarpu pasiruošite indus valgymui ir priedus su kuo gardžiuositės troškiniu. Jį galite puikiausiai valgyti be jokių papildomų priedų, tačiau tiks ir įvairūs kukurūzų traškučiai ar trapučiai.
  7. Skanaus
Share this Recipe
Straipsnis papildytas: 12 vasario, 2020

Susiję straipsniai

Komentarai