Malonaus skonio, natūraliai saldžią morkų kavą galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Nuo šviežių morkų iki garuojančios kavos puodelio reikia 5-6 valandų laiko, tad šios įdomios kavos galite pasigaminti tuojau pat. Viskam paruošti pakanka turėti reguliuojamo karščio orkaitę, tarką ar kitą smulkinimui tinkančia priemonę bei pačių morkų.

Skaityti visą straipsnį Morkų kava. Skanus ir pamirštas gėrimas.

Tarkuoti krienai

8 Bal 2011

Pavasaris ir ruduo – geriausias laikas kasti krienus, nes tuomet šaknys sukaupę daugiausia maisto medžiagų. Pavasarį jos laukia, kai sušilus orui galės išleisti didžiulius lapus, o atėjus rudeniui kaupia atsargas žiemai. Jei pavasarį žemės jau nebekausto įšalas, pamatysime pasirodančius krienų lapelius, kurie bus alyvinės spalvos, labiau ūgtelėję bus įgavę žalią spalvą. Jei pavasaris vėlyvas, nauji […]

Skaityti visą straipsnį Tarkuoti krienai

Gilių kava

29 Rgs 2009

Jau paruoštos gilių kavos galima įsigyti įvairiose parduotuvėse, tačiau kava iš pačių surinktų gilių visuomet bus skanesnė ir tuo labiau sveikesnė. Toliau mano sužinotas gilių kavos receptas. Ruošimo būdas ir vartojimas Prisirinkę prinokusių, ligos ar kenkėjų nepažeistų (be skylučių) ąžuolo gilių be kepurėlių. Ką tik nukritę gilės gali būti žalios, rudos ar dalinai rudos. Šiek […]

Skaityti visą straipsnį Gilių kava