Pyragas su rabarbarais

Pamenu, kad prieš metus gaminau rabarbarų džemą, šiemet rabarbarai buvo sunaudoti pyragui. Pyrago gamybos procese buvau tik rabarbarų paruošėjas, o vėliau stebėtojas, fotografuotojas ir ragautojas. O po visko teigiamai įvertinęs pyragą nusprendžiau, kad verta receptu pasidalinti ir su kitais. Galbūt ir jūs susigundysite išsikepti gaivai rūgštelėjusį pyragą.
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė aliejaus
- 5 rabarbarų lapkočiai (dideli)
- 3 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
- vanilinis cukrus
- miltai
Gamybinis procesas
- Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome apie 1cm kubeliais. Tuomet apipilame 4 šaukštais cukraus.
- Su cukrumi išplakame kiaušinius, tuomet supilame aliejų ir vėl išplakame.
- Į paruoštą masę įdėti kepimo miltelius, vanilę ir miltų, kad gautųsi tiršta tešla, vėl viską gerai išmaišyti.
- Į gautą masę sudėti anksčiau paruoštus rabarbarus su visus susidariusiu saldžiu skysčiu, ir sumaišius, papildžius miltais iki reikiamo tirštumo galiausiai supilti masę į aliejumi išteptą skardą.
- Pyragą kepti apie 35 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje.
Kitas būdas kepti rabarbarų pyragą, tiesiog naudoti savo žinomą obuolių pyrago receptą, tik vietoj obuolių dėti rabarbarus.
Galerija
Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017