Svėdasai – Denionių ež. – Svėdasai 2019 ruduo

Data: 2019.10.19-20 

Dalyvių skaičius: 4

Tipas: žygis su viena nakvyne

Patiekalai

  • Bri sūrių degistacija
  • Greitas plovas
  • Bulletproof kava
  • French Toast ant laužo

Maršrutas

Maršruto ilgis 18,4 km. Tokį ilgį nurodo mūsų naudotas https://www.komoot.com/ maršrutų planavimo įrankis. Realybėje keliavome iš pačių Svėdasų ten palikę automobilius, tad atstumas bus panašesnis į 20 km. Maršrutą mums parinko tikrai ramų ir gražiais vaizdais, judresniu keliu teko eiti tik grįžtant atgal, o visą kitą laiką keliavome miško ir lauko keliukais. Tiesa, teko praeiti pro kelis gatvinius kaimus, kur buvome palydėti šunų kompanijos ir nejaukaus jausmo, kad einame per kažkieno kiemą neatsiklausę, na bet jei toks nužymėtas kelias, tai turime eiti kaip rodo žemėlapis :)

Einant miško keliu sutikome malkaujantį vyrą, kuris domėjosi kur čia vaikštom ir kur einam. Ir net nurodė kur reiktų eiti, kad pasiektume norimą ežerą, bet nusprendėm laikytis maršruto ir pasikliauti žemėlapiu.

Žygio metu kelis kartus kirtome Jaros upelį. Vieną kartą tik pėstiesiems /dviračiams tinkamu mediniu tilteliu. O nakvynei pasirinkome stovyklavietę prie ežero.

Nakvynė

Stovyklauti nusprendėme prie Denionių ežero įrengtoje stovyklavietėje. Ten radome dar neblogame stovyje esančias pavėsines, kelis atvirus staliukus ir lauko WC. Tiesa viena pavėsinė buvo gerokai apšiukšlinta, bet matyt ne per seniausiai buvo netvarkingi lankytojai.

Užėmėme vieną pavėsinę ir pasirengėme stovyklavimui. Kaip ir buvo tikėtasi, stovyklavietėje buvome vieninteliai svečiai. Tokiu, ne sezono, metu nebuvo verta tikėtis rasti stovyklavietėje malkų, bet pasivaikščioję aplinkui radome pakankamai šakų laužui.

Šlapiuoju metu geras kirvis ir pjūklas tikrai pravartus kompanjonas stovyklautojo arsenale. Turėjome gerą kirvį ir gana smulkų sulenkiamą pjūklą, kuris ne tik padėjo susmulkinti šakas bet ir sušilti :)

Kas išmokta

  • Nekabinkite katiliuko ant parakordo virš laužo. Jis greit nusvyla. 
  • Jei norėsite parašyti išsamų straipsnį ar detaliau prisiminti žygį vėliau – fotografuokit visus įdomesnius procesus
  • Laužavietėje esančios malkos rudenį labai sunkiai dega tad laužą pradėkit kurti anksčiau nei jo reikės iš tikrųjų

Galerija

Straipsnis papildytas: 31 sausio, 2020

Susiję straipsniai

Vienas komentaras

Komentarai