Patobulintas kiaulienos plovas kazane

Plovo receptą sukūriau ir tobulinau jau ne vieni metai. Esu jį aprašęs ankstesniam recepte. Tačiau visada norisi kažko dar skanesnio. Tad vis populerėjant plovui atrandu plovo virimo meistrų ir jų receptų, iš kurių kažko galima pasimokyti. 

Sukomponavęs savo jau turėtas žinias ir naujai išgirstas plovo aromatų bei skonių subtilybes, patobulinau receptą.

Print Recipe
Patobulintas kiaulienos plovas kazane
Cook Time 2 valandos
Servings
Ingredients
Cook Time 2 valandos
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Pirmiausia užkaiskime kazaną, ketaus puodą ar tiesiog storasienį troškintuvą ant ugnies ar viryklės. Svarbu, kad indas būtų su dangčiu.
  2. Kol indas kaista. Patogiausia visus ingredientus iš anksto pasiruošti į dubenėlius ir turėti po ranka, kad atėjus laikui galima būtų versti į katilą.
  3. Kumpį suspjaustome apie 2 cm kubeliais, morkas stambiais šiaudeliais, svogūnus stambiais pusžiedžiais, česnakų galvutėms tik nupjauname viršutinę dalį. Pasiruoškime prieskonius, atsimatuokime reikiamą kiekį druskos, visų prieskonių. Reikiamą kiekį ryžių užpilkime verdančiu vandeniu (litras vandens bus reikalingas pilti į katilą tad ryžiams užplikyti naudokite kitą), kad jie būtų apsemti ir jų nemaišykite.
  4. Pradedame gamybos procesą. Į labai įkaitusį katilą pilkite aliejų. Jis staigiai įkais, tad labai ilgai laukti nereikia, dėkite mėsos gabalėlius, tegul skrunda. Tik supylus, ji keps greitai tačiau po pirmo pamaišymo skrudimas lėtės, tad neskubėkite nuolatos ją judinti. Taip ji tegul pakepa apie 10-15 min. Priklauso nuo katilo karščio.
  5. Pas skrundnčią mėsą verčiame svogūnus ir nuolat maišydami skrudiname kol svogūnai suminkštės ir lengvai pagels. Atidžiau stebėkite, kad svogūnai nepridegtų prie indo.
  6. Svogūnams baigiant kepti dėkime morkas. Tuomet dar šiek tiek viską maišydami paskrudinkime. Dabar jau pilame visus prieskonius, druską, raugerškio uogas, avinžirniu. Viską gerai išmaišykime ir leiskimešiek tiek įkaisti.
  7. Pilame į katilą litrą verančio vandens, Sudedame česnako galvutes ir verdame apie 0,5h. Tuomet išimame česnako galvutes papuošimui arba tiesiog iš indo nes jos atidavusios skonį nebereikalingos. Verdame dar 0,5 h
  8. Nupilame vandenį nuo ryžių ir supilame juos į katilą. Maišyti nereikia. Dabar galite įbesti kelias skilutes vandens garams išeiti pro ryžius. Uždengę katilą Dar pavirkite 15 min.
  9. Atidarę dangtį patikrinkite ar ne per daug vandens. Jei per daug dar šiek tiek jį nugarinkite. Jei pritrūko galite šiek tiek įpilti iš virdulio.
  10. Nuėmę nuo ugnies palikite lova šiek tiek pabrinkti dar bent 20 min.
  11. Dabar jau galite atsargiai sumaišyti visus ingredientus puode su ryžiais ir skanauti.
Share this Recipe
 
Straipsnis papildytas: 10 liepos, 2020

Susiję straipsniai

Vienas komentaras

Komentarai