Bebulvis daržovių troškinys su mėsa
Paprastas troškinys, kuris pamaitins kad ir didžiausią pulką žmonių. Jei ruošiatės stovyklauti, plaukti baidarėmis ar į giminės šventę su palapinėmis – čiupkite šiek tiek mėsos, daržovių bei didžiausią savo katilą. Pagyros šefui – garantuotos.
Sudedamosios dalys
- druska
- pipirai
- vanduo
- jautienos ir kiaulienos maišytas faršas
- svogūnai
- česnakai
- morkos
- paprikos
- jaunos cukinijos
- brokoliai
- konservuoti pomidorai
- konservuoti kukurūzai
- raudonėlis
- juozažolė
- petražolės
Gaminimas
- Į įkaitusį katilą, pakabintą virš laužo, įpilame šiek tiek vandens ir dedame mėsa. Nuolat maišome kol nebelieka raudonos mėsos, o visa pašviesėja.
- Dedame grubiai pjaustytus svogūnus, maišome kol matyti jog svogūnai suminkštėjo, nuolat maišyti. Dedame druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Dedame smulkintus česnakus, šiek tiek pakepiname, maišydami.
- Pilame kubeliais smulkintas morkas, maišome ir šiek tiek pakepiname.
- Pilame vandens, kad vos viską apsemtų ir troškiname apie 15-20 min.
- Dedame smulkintas paprikas, pilame pomidorus iš skardinių, išmaišome, dar troškiname 10 min.
- Dedame stambiais kubeliais pjaustytas cukinijas, sulaužytus brokolius ir konservuotus kukurūzus. Patikrinę dedame druskos, pamaišome.
- Dedame raudonėlius, juozažolę, verdame ~15 min, tikrinkite ar išvirė brokoliai ir cukinijos.
- Pasižiūrime ar pakanka druskos. Supilame smulkintas petražoles. Nukeliam nuo ugnies ir duodam šiek tiek ataušti, kad pilant neišsilydytų vienkartiniai indai. Nes jei pilsite iš karto vos ne verdantį – prarasite ir troškinį ir vienkartinį dubenėlį.
Asmeniniai pastebėjimai
- Naudojant šį receptą teko pamaitinti 24 žmonių kompaniją. Visi liko patenkinti.
Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017