Agurkų salotos su rabarbarais. Netikėtai skanios ir gaivios
Jei norite gaivių, rūgštokų salotų, o gardinimas citrina jau pabodo, siūlau panaudoti pavasario skanėstus – rabarbarus. Prieš skaitydami recepto ingredinetus, būkite atviri naujovėms. Galbūt galvoje turite vienintelį vaizdą, kuris iškyla pagalvojus apie rabarbarus – tai žandus traukiantis rūgštumas, užliejantis burną, kai kramtote cukruje apvoliotą lapkotį. Pabandykime sukurti naują gaivų prisiminimą apie rabarbarus.
Sudedamosios dalys
- rabarbarų lapkočiai 1 dalis
- švieži agurkai 4 dalys
- džiovintos ar šviežios mėtos lapelis
- druska
- alyvuogių aliejus
- pipirai
Paruošimas
Rabarbarų lapkotį nulupame ir supjaustome plonais gabalėliais. Taip pat plonai supjaustome agurkus.
Viską pilame į indą, apipilame druska ir pipirais, pagardiname mėtomis. Viską išmaišome ir užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Leidžiame salotoms šiek tiek pastovėti. Pirmiausia dėl to, kad rabarbaro rūgštumas ragaujant iš karto bus gal net per stiprus, tačiau pabuvęs su agurkais ir druska susilpnėja iki maloniai gaivaus. Antra priežastis – mėtos. Jei naudojote džiovintas, jos turi išbrinkti ir paskleisti savo aromatą.
Labiausiai tinka
Kadangi rūgštumas bei gaivumas puikiai dera su sunkesniais ir riebesniais patiekalais siūlau jas patiekti su mėsa, bet geriausiai tai tiks prie riebios žuvies. Nes rūgštelė ir mėta puikūs žuvies palydovai.