Krienus dažniausiai sutiksime augančius prie daržų, šalia dirbamų žemės plotų, kartais pasitaiko ir sulaukėjusių, tačiau gana retai. Namų šeimininkėms krienas  gerai žinomas kaip prieskonis, naudojamas marinuojant ir raugiant daržoves, ruošiant pikantiškus padažus. Žinomos ir kelios krienų vaistinės savybės. Šių augalų šaknyse esančios medžiagos pasižymi uždegimus slopinančiomis, bakterijas naikinančiomis savybėmis, gerina virškinimą, žadina apetitą.

Skaityti visą straipsnį Krienas, valgomasis (lot. Armoracia rusticana P. Gaertn., B. Mey. et Scherb.)

Kas nežino kaip smagu pasimėtyti kibiais varnalėšų žiedais? Bet kaip jos susiję su varnomis atsakyti būtų sunkiau. Kontraindikacijos Varnalėšos sudėtyje yra medžiagų galinčių sukelti alergines odos reakcijas. Nerekomenduojama vartoti nėštumo ir žindymo metu, viduriuojant, sergant anemija. Sergant cukriniu diabetu – vartoti labai atsargiai.

Skaityti visą straipsnį Varnalėša, paprastoji (lot. Arctium tomentosum Mill.)