Kaip gaminti šašlyko sriubą
Servings Prep Time
6žmonėms 40minučių
Servings Prep Time
6žmonėms 40minučių
Ingredients
Prieskoniai
Instructions
  1. Pilame vandenį į vidutinio dydžio puodą ir užkaičiame virti ant vidutinės kaitros ugnies
  2. Pjaustome šašlykus smulkiais gabalėliais. Supjaustę iš karto pilame į užkaistą puodą su vandeniu ir uždengę dangtį paliekame virti.
  3. Nulupam svogūną ir česnako skilteles, nuskutam morką. Morką pjaustome nedideliais gabalėliais. Užkaičiame keptuvę. Svogūną pjaustome gana stambiais gabalėliais. Griežinėliais supjaustome česnaką.
  4. Kai keptuvė jau įkaitusi, pilame porą šaukštų aliejaus. Beriame svogūnus ir morkas. Kepame ant kaitrios liepsnos. Kai svogūnai ir morkos jau šiek tiek parudavę, pilame česnaką ir pakepame viską kartu dar porą minučių. Česnako jau neperkepkit.
  5. Apkepusias daržoves verčiame į jau verdantį puodą su šašlykais. Pilame čiobrelius. Pilame ryžius ir laukiam kol užvirs. Užvirus pamaišom ir sumažinam ugnį. Dabar duokime sriubai virti bent 20 min ant silpnos ugnies.
  6. Kai jau lieka 5 minutės pilkite druskos, maltų pipirų, aštrių prieskonių ir leidžiama pabaigti virti.
  7. Dabar jau paskutinis paragavimas, jei trūksta dėkit druskos ar aštrumo.
  8. Valgome!!!
  9. Prie šios sriubos puikiai tinka trapučiai, skrudinta balta duona, kukuruzu paplotėliai ir kitos įvairių miltų duonos.Taip pat skoni labai pagerina šviežios petražolės ir svogūnų laiškai kurių galite įsiberti pagal skonį kai sriuba jau patiekta į lėkštes.