Pyragas su rabarbarais

Pamenu, kad prieš metus gaminau rabarbarų džemą, šiemet rabarbarai buvo sunaudoti pyragui.  Pyrago gamybos procese buvau tik rabarbarų paruošėjas, o vėliau stebėtojas, fotografuotojas ir ragautojas. O po visko teigiamai įvertinęs pyragą nusprendžiau, kad verta receptu pasidalinti ir su kitais. Galbūt ir jūs susigundysite išsikepti gaivai rūgštelėjusį pyragą.

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 5 rabarbarų lapkočiai (dideli)
  • 3 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
  • vanilinis cukrus
  • miltai

Gamybinis procesas

  • Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome apie 1cm kubeliais. Tuomet apipilame 4 šaukštais cukraus.
  • Su cukrumi išplakame kiaušinius, tuomet supilame aliejų ir vėl išplakame.
  • Į paruoštą masę įdėti kepimo miltelius, vanilę ir miltų, kad gautųsi tiršta tešla, vėl viską gerai išmaišyti.
  • Į gautą masę sudėti anksčiau paruoštus rabarbarus su visus susidariusiu saldžiu skysčiu, ir sumaišius, papildžius miltais iki reikiamo tirštumo galiausiai supilti masę į aliejumi išteptą skardą.
  • Pyragą kepti apie 35 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje.

Kitas būdas kepti rabarbarų pyragą, tiesiog naudoti savo žinomą obuolių pyrago receptą, tik vietoj obuolių dėti rabarbarus.

Galerija

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai