Putino uogos su medumi

Jei po pirmųjų šalnų prisirinkote nuostabaus raudonumo putino uogų – šis receptas kaip tik jums. Siūlau pasigaminti putinų uogų sirupo, kuris padės sustiprinti atšiaurių žiemos sąlygų sekinamą organizmą, papildys vitaminų atsargas, padės esant sausam kosuliui ar gerklės skausmui. Receptas nesudėtingas, o paruoštas sirupas malonaus skonio.

Sudedamosios dalys tik dvi

  • Gerai prinokusios putino uogos (1 dalis)
  • Natūralus bičių medus (1 dalis)

Ruošimo būdas

Nuplaukime, nuvalykime ir nusausinkime putinų uogas. Tuomet, stengdamiesi nesutraiškyti uogų, nuskinkime jas nuo šakelių. Paimkime vidutinio dydžio (0,7 – 1 l) stiklinį indą ir iki pusės pripilkime paruoštų uogų. Tuomet paprasčiausiai stiklainį baigiame pildyti medumi. Stiklainis uždarome ir padedame vėsioje vietoje, kol medus tirpdamas ištrauks iš uogų sultis ir taip pasigamins sirupas (užtruks bent jau 7 – 10 d.). Jei medui tirpstant stiklainyje dar atsiras tuščios vietos, ją galite užpildyti papildomai įdėję medaus.

Naudojimas

Kai stiklainyje aiškiai nebematyti medaus, o tik rausvas sirupas – jau galime naudoti. Sirupas padės atsigauti išsekusiam organizmui, papildys vitaminų atsargas, padės skaudančiai gerklei, esant sausam kosuliui. Vartoti po vieną valgomąjį šaukštą porą kartų dienoje. Naudoti tiek sirupą tiek uogas. Jei valgysite uogas, neprarykite kauliukų, didesnis jų kiekis lengvai nuodingas.

Nepamirškite naudoti sausą šaukštą arba nesemkite sirupo iš viso indo, o įsipilkite, kiek reikia vienam kartui. Į sirupą patekus vandens, jis gali pradėti rūgti. Jei pastebėjote rūgimą geriau nebenaudokite.

Susiję straipsniai

Galerija

Putino uogų ir medaus sirupas

Putino uogų ir medaus sirupas

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai: 13

  1. Ramunas parašė:

    Girdejau kita recepta , kad kosuli mazina tai tikrai . Imamas molinis indas i ji dedama lygiom proporcijom putino uogos svogunas ir medus . Molini puoda dedam i orkaite 90 laipsniu karstyje ( kad troskintusi ) laikom 6 valandas . Baigus perkosti .

  2. Lina parašė:

    Noriu pasiklausti, ką reiškia sausų uogų? Čia tiesiog nudžiūvusios po plovimo, ar džiovintos uogos?

  3. Žolininkas parašė:

    Nudžiuvusių po plovimo, ar nuo rasos, kad nebūtų šlapios. Jei greitai sunaudosit didelės reikšmės tai neturi, tiesiog jei ilgiau žadate laikyti tai gali rūgimo procesą paskatinti.

  4. Aušra parašė:

    O kur laikyti indą su sirupu, šaldytuve ?

  5. Žolininkas parašė:

    Taip, patogiausia šaldytuve.

  6. rita parašė:

    O kodel negalima praryti uogu seklyciu?

  7. Žolininkas parašė:

    Rita, praryti galite nieko neatsitiks, tiesiog jos nėra kažkokio malonaus skonio. Čia recepte matyt tokia sakinio formuluotė gąsdinančiai skambanti :)

  8. jolita parašė:

    ar galima uzpilti putino uogas degtine ir kam jos naudojamos(šis uzpilas)

  9. Ausra parašė:

    Prisiruosiau ne mazai šio mišinio iš putinų uogų ir medaus. Geriu ryte ant tuščio skrandžio profilaktiškai, kad ligos nepultų. Turiu ir virškinimo problemų. Tai klausimas būtų, ar organizmas per ilgesnį laiką negali priprasti ir paskui jau nebereguoti ? Gal reiktų padaryti pauzę?

  10. Romualdas parašė:

    Kuo naudingi putino putino uogų kauliukai?

  11. irena parašė:

    Ar sveika per sulciaspaude isspausti putino uogas ir sumaisyt su medum? Juk kauliukai irgi ga;li susitrinti? o raso kad kauliukai nesveika ir net nuodinga.Aciu.Irena

  12. Ona parašė:

    Girdėjau, kad putino uogos kenkia kepenims ir jas vartoti reikia atsargiai.

  13. Giedra parašė:

    Turiu putino uogų uogienės,dviejų ar tryjų metų,skonis nepakitęs,bet gal jau jų negalima valgyti,ačiū už atsakymą.

Komentarai