Česnakų užpilas

Skaitydamas užsienio žolininkų tinklaraščius aptikau labai paprastą ir efektyvų Česnako užpilą, kuris padės atsiradus pirmiems peršalimo simptomams. Vadovaudamasis ten rastais nurodymais pats pabandžiau paruošti šią užpiltinę.

Ingredientai

– 5 vidutinio dydžio česnako galvos

– apie 0,3 l obuolių acto (jo rasite daugelyje parduotuvių)

– 0,5 l stiklainis su dangteliu

Ruošimo būdas

Pasiruošiame vidutinio dydžio česanakų galvas. Susirandame sausą, švarų 0,5 l stiklainį. Rekomenduotina nenaudot metalinių dangtelių, jei žadate šiame inde laikyti ištrauką ilgiau, nes rūgštis greitina rūdijimą.

Jei pasiruošėte visas reikalingas priemones pradedame ruošimo procesą:

  1. Nulupame visų česnakų skilteles;
  2. Visas skilteles susmulkiname peiliu;
  3. Susmulkintus česnakus supilame į stiklainį;
  4. Užpilame smulkintą česnaką obuolių actu, kad česnakai būtu šiek tiek apsemti;
  5. Užsukame (užspaudžiame) dangtelį;
  6. Padedame stiklainį tamsioje vietoje 3-5 savaitėms;

Galerijoje galite pamatyti užpilo gamybinį procesą.

Naudojimas

Kai užpilas pabūna apie 4 savaites jį jau galime naudoti. Jis tinkamas esant pirmiesiems peršalimo simptomams gydyti. Suaugusiajam išgerti 1 valgomąjį šaukštą užpilo kai jaučiatės puolami ligos. Turėtumėte netrukus pajusti šilumą krūtinėje ir anksčiau buvę peršalimo simptomai – mieguistumas, lengvas silpnumas turėtų išnykti.

Pats dar  neturėjau progos pajusti šio užpilo poveikio, tačiau išbandęs būtinai parašysiu. Kol kas tenka remtis užsienio žolininkų patirtimi.

Neišsigąskite jei česnakas pradėjo mėlynuoti, tai natūralu.

Galerija

Susijusios nuorodos

  1. Nuorodą į recepto autorės įrašą: http://dreamseedsorganics.blogspot.com/2009/12/garlic-healing-spiceagain-to-rescue.html
Straipsnis papildytas: gruodžio 11, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai

Shares