Trumpai apie vasarą

Šią vasarą daug keliavau, stebėjau gamtą, rinkau žoles, grybus bei uogas. Pasidalinti su visais savo atradimais ir džiaugsmais laiko vis neatradau. Tačiau sukaupiau minčių ir idėjų apie ką jums galėčiau papasakoti rudenėjant ir atėjus žiemai. Kai daugelis grįš į namus po atostogų, ilsėsis džiaugdamiesi atostogų įspūdžiais ir geru derliumi, aš pabandysiu supažindinti dar su kokiu įdomesniu augalu ar pasidalinti gražia gamtos akimirka.

Be to kad buvau gamtoje tvoskiant vasaros saulei ar ūžiant stipriam vėjui, radau laiko paskaityti ir keletą knygų, kuriose įdomiai pasakojama apie grybus (Mycelium running) bei augalus (Botany in a Day). Jos papildė mano augančią biblioteką.

Vasaros derlius buvo tikrai neblogas. Mėlynių, žemuogių, vaivorų prisivalgyta iki soties, o ir gausiai užderėjusių bruknių spėjau prisirinkti. Ne vien uogomis šiemet džiugina gamta. Miškuose nemažai grybų, kurių vis daugėja artėjant rudeniui, o ir ant lazdynų kabančių riešutų galima rasti. Pats derliaus sezonas dar tik ateina, tad spėju kad jis nenuvils.

Keletas vasaros akimirkų:

Žymos: , ,
Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai