Uogos vasarą

Negaliu atsidžiaugti kiek įvairių uogų jau galima suvalgyti sode. Eidamas pro krūmą ar medį vis suvalgau saują jau prisirpusių vyšnių, trešnių, raudonųjų serbentų, medlievų, braškių ar žemuogių. Spėjau paragauti pirmųjų aviečių, o apsilankymas miške parodė, kad jau yra mėlynių.

Visas uogas galima įvairiai konservuoti, bet ką tik nuskintos – man skaniausios. Skinu, valgau ir fotografuoju, kad galėčiau parodyti visiems. Gaila negaliu perduoti to nuostabaus žemuogių ir aviečių kvapo, kuris pradžiugina kiekvieną.

Jau ruošiausi pasidalinti tik prie namų augančių uogų fotografijomis, tačiau pasitaikė proga pabūti miške. Dabar rašau mėlynais pirštais ir juodais dantimis nuo mėlynių rinkimo ir valgymo. Gal net daugiau prisivalgiau nei į kibirėlį supyliau. Bet pirmą kartą metuose uogaujant taip ir reikia. Atsivalgai iki soties, o vėliau ir į kibirą rinkti galima.

Verta pastebėti, kad mėlynės dar tik sirpsta ir galima luktelėt kelias dienas ar savaitę kada jau dauguma bus visai prinokę. Deja, nėra garantijos, kad jų dar nenuskins tokie smalsuoliai kaip aš.

Galerija

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai