Skenuoti augalų lapai

Kelias paskutines dienas iš įvairių šaltinių vis išgirstu ar perskaitau apie iPhone programėlę, kurios pagalba galima telefonu nufotografuoti augalo lapą ir programėlė atpažįsta koks tai augalas. Deja, pats tokio įrenginio neturiu ir išbandyti negaliu, tačiau buvau įkvėptas iš arčiau pažiūrėti į aplinkui augančių augalų lapus.

Minėta programėlė vadinasi”LeafSnap”, šiek tiek daugiau apie ją rašo Povilas, tačiau mane sudomino naudojamos aukštos kokybės augalų lapų, vaisių ir žiedų fotografijos. Nusprendžiau išbandyti ar su turimomis priemonėmis pavyks pagaminti kokybiškus lapų atvaizdus.

Jau ne kartą teko patirti, kad nufotografuoti lapą gamtoje ne taip paprasta kaip atrodo, jis vis judinamas vėjo, fonas žalias, kur pats lapas dažnai susilieja. Tad nusprendžiau lapus tiesiog nuskinti ir nuskenuoti su paprastu skeneriu.

Grįždamas namo prisirinkau pakeliui aptiktų pažįstamų žolių bei medžių lapų ir ėmiausi darbo. Prieš skenavimą ąžuolo ir liepos lapus teko nuplauti, nes ant jų išsiskyrę lipčiaus, kuris apteptų skenerio stiklą. O toliau darbas paprastas : dedame lapą, spaudžiame „Scan”.

Žinoma galiausiai teko gautus atvaizdus pakoreguoti, apkirpti ir gražiau pasukti. Rezultatas galerijoje.

Galerija

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai