Žurnalas apie vakarietišką gydymą vaistiniais augalais – Plant Healer

Lietuviški žurnalai liaudies medicinos tema gana skurdūs ir supopuliarinti, skirti kasdieniams pasiskaitymams tomis pačiomis, sezoniškai pasikartojančiomis, temomis. Iš man žinomų, lietuviškai leidžiamų žurnalų vertinu „Žolynų žurnalą” ir „Natūralioji medicina”, nors jų prekybos vietose rastume gal net virš 10. Negalima kaltinti leidėjų, jie rašo apie tai, kas aktualu daugumai, o ne saujelei entuziastų. Tuo tarpu amerikiečiai neseniai pradėjo leisti didelės apimties elektroninį žurnalą „Plant Healer: A Journal of Traditional Western Herbalism”.

Šaltinis: planthealermagazine.com

Žurnale pateikiami profesionalų bei entuziastų straipsniai susiję su gydymu natūraliomis priemonėmis. Visą straipsnių surinkimo, maketavimo ir leidimo darbą atlieka keli žolininkai, bet dėl to kokybė nė kiek nenukenčia, išvaizda graži, o straipsniai įdomūs. Žinoma pats žurnalo apipavidalinimas kiek neįprastas, bet juk ir patys žolininkai nėra paprasti.

Kol kas išleistas dar tik vienas žurnalo numeris, jo nemokamą versiją, kurioje dalis straipsnių, galite pavartyti oficialioje Plant Healer: A Journal of Traditional Western Herbalism svetainėje. Žurnalas yra didelės apimties apie 150 puslapių ir leidžiamas kas ketvirtį. Galima prenumeruotis metams ar tik vieną žurnalą.

Iš pradžių nedrįsau prenumeruotis, nes kaina metams buvo kiek didoka – 57 dol., bet susigundžiau atsiradus trumpalaikei nuolaidai. Mačiau, kad kaina ir vėl atstatyta į pradinę, tad spėjau laiku.

Straipsniai išsamūs, iliustruoti, yra keletas mokslinių, žinoma yra ir mažiau įdomių, bet tokioje gausybėje kiekvienas ras kažką naudingo.

Patiko, kad žurnale nėra reklamų straipsniuose  (kaip populiaru Lietuviškuose žurnaluose), o jos sudėtos vienoje vietoje, atskiruose puslapiuose. Tikiuosi, kad toks pats reklamavimo stilius išliks ir toliau.

Daugiau informacijos rasite žurnalo svetainėje.

Straipsnis papildytas: 4 kovo, 2020

Susiję straipsniai

Komentarai