Žygiai slidėmis ir pėsčiomis „Snaigė”

Nors žiema metas kai visa gamta miega po baltu sniego patalu, visas dienas snūduriuoti prie televizoriaus ar kompiuterio tikrai neverta. Net ir lengvai spaudžiant šaltukui galima pasigrožėti apsnigtais miškais, laukais bei upeliais.

Jei jau patys vietos, kurioje norite pasivaikščioti, nesugalvojate galite pasikliauti tais, kurie tuo užsiima jau visą žiema. Kalbu apie netikėtai aptiktus, kiekvieną sekmadienį (iki šiol jau 8 kartus šiemet) vykstančius žygius „Snaigė”. Tai nemokamas, Vilniaus miesto ribose vykstantis pačiaužimas slidėmis ar pasivaikščiojimas pėsčiomis.

Paveikslėlio šaltinis: www.zygis.info

Kadangi apie jį sužinojau kiek pavėluotai, tai kol kas tik 8-tajame sudalyvavau. Neturėjau slidžių ar šiaurietiško vaikščiojimo lazdų, bet ir pėstute keliauti miško takeliais, laukais ir kalneliais smagu. Grynas oras ir sekmadienio danguje šviečianti, nuo balto sniego atsispindinti saulė praskaidrino nuotaiką.

Žygio trasos įvairaus ilgio: 4.5, 10, 13, 17 kilometrų. Mes įveikėme 10 km,  kadangi atvykome pavėlavę tai nei į oficialų startą nei finišą nespėjome. Punktualesnieji finiše buvo pavaišinti arbata.

Apžiūrėjęs tolimesnę žygių programą matau dar 2 suplanuotus maršrutus artimiausiais savaitgaliais. Siūlau visiems, kurie tik nenori kiurksoti sekmadienio popietę namuose, apsiauti šiltus ir patogius batus, prisipilti termosą šiltos arbatos ir patraukti į „Snaigės” žygį. Jei sugalvosite dalyvauti, nepamirškite kartu paraginti ir draugų.

Daugiau informacijos apie būsimus bei buvusius „Snaigės” žygius Vilniaus keliautojų klubo svetainėje.

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai