Rinkome pelkinę sidabražolę su Jonu Skonsmanu

Savaitgalį teko dalyvauti Jono Skonsmano rengtuose mokymuose skambiai pavadintuose „Rudens pelkių etnobotanika ir gamtos mokykla asmens sveikatai palaikyti – kūno grožiui tobulinti”.

Pagal instrukcijas nuvykę į susitikimo vietą prie Paberžės toliau visa žoliautojų kolona patraukė į netoliese esančią pelkę, kurioje trumpai J. Skonsmano instruktuoti rinkome Pelkinės Sidabražolės šakniastiebius. Tik pradėję savo kelionę matėme vos kelis augalus, tačiau vėliau buvome nuvesti į tikrą sidabražolių plantaciją, kurioje visi prisirinko tiek kiek norėjo. Grįžtant prie automobilių dar ir po keletą ajero šaknų ir lapų norintieji prisirinko.

Toliau patraukėme į už Vievio esančią miško sodybą, kurioje visi skanavo geriausių šeimininkių atsivežtų  patiekalų, o po to ėmėsi tepalo su Pelkine Sidabražole gamybos. Visiems kartu dirbant,  plaunant ir smulkinant įvairių vaistinių augalų šaknis, lapus bei stiebus jie galiausiai buvo išvirti aliejaus katile. Atskirame puode ištirpdytas vaškas, pikis ir dar nemažai J. Skonsmano tik puse lūpų atskleistų komponentų. Galiausiai abiejų talpų turinys buvo nukoštas, sumaišytas į vieną klampią masę ir šiek tiek atvėsinus išpilstytas į indus.

Po šių darbų norintieji apsilankė pirtyje, po jos ragavo Bronislavos keptą putpelių kiaušinių kiaušinienę. Saulei jau pasislėpus ir orui gerokai atšalus mokymai persikėlė į pastato vidų prie židinio ugnies. Čia Jonas Skonsmanas pasakojo apie Pelkinę Sidabražolę, demonstravo kaip naudojami žvakylai. Taip pat susirinkusieji stebėjo kaip atliekamas nugaros ir pilvo masažas naudojant vakuumines taures.

Iš pat kitos dienos ryto galėjome stebėti kaip vakuuminėmis taurėmis masažuojami kelio sąnariai, kojos, bei nugara. Šiomis demonstracijomis buvo baigta J. Skonsmano rengta savaitgalio mokykla. Visi dalyvavusieji skaniai papusryčiavę, atsigėrę karštos arbatos atsisveikino ir išsiskirstė iki kito susitikimo.

Susiję straipsniai

Nuotraukos iš renginio

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai