Žolinės šventės 2009

Žolinės šventė Lietuvoje suprantama dvejopai. Pamaldesni žmonės žolinę švenčia kaip Šv. mergelės Marijos į dangų ėmimo šventę. Tuo tarpu kitiems tai asocijuojasi su gamta, vaistažolėmis ir pirmuoju derliumi. Tiek vieni tiek kiti žmonės renkasi drauge švęsti šios nuostabios vasaros šventės. Vieni renkasi į bažnyčią, kiti į gamtą ar kaimo sodybą. Lietuvoje vienu metu šventė organizuojama daugelyje vietų, rengiamos įdomios programos, liaudies ansamblių pasirodymai. Dažnai sunku išsirinkti tinkamą vietą, kurioje būtų galima švęsti Žolinės šventę. Todėl norėdami padėti ne tik švenčių organizatoriams, bet ir žmonėms ketinantiems sudalyvauti Žolinės šventėje pateikiame sąrašą, vietų kuriose jos vyks.

Visos Žolinės šventės organizuojamos Rugpjūčio 15d.

  • Žolinės šventė Radviliškio rajono savivaldybėje. Šventė vyksta Daugyvenės kultūros istorijos muziejuje-draustinyje. Šventė vyks 11.00 – 16.30. Šventės metu galėsite įsigyti vaistažolių, pabendrauti su žolininkais, išmokti rišti vantas bei sudalyvauti atrakcijose žiūrovams.
    • Informacija apie Žolinės  šventė Radviliškio rajono savivaldybėje
    • Žolinės  šventės Radviliškyje programa
  • Žolinės šventė Kryžių Kalne. Šventėje galėsite sutikti Jadvygą Balvočiūtę, paskanauti bei įsigyti jos arbatų. Renginyje bus galimybė pasikaitinti pirtyje bei išsimaudyti tvenkinyje. Šventės pradžia 11 val.  Detalesnė informacija apie žolinės šventę Kryžių Kalne bernardinai.lt

Radę naujos informacijos sąrašą papildysime.

Straipsnis papildytas: 11 gruodžio, 2017

Susiję straipsniai

Komentarai